Пожари

Четири активни пожари на отворен простор

Пожари на отворен простор вчера имало вкупно 23. Од нив, активни се уште четири: во Општина Македонски Брод, во атарот на с.Белица, кај месноста „Аргулица“ (под Солунска Глава) гори ретка борова шума на карпест терен со длабоки провалии и е речиси невозможно за пристап за лица и за гаснење; во Општина Велес, кај с.Нежилово близу месноста „Изворите на Бабуна“ гори букова шума; во Општина Долнени, меѓу с Долгаец, Стровија и Црнилиште гори уредена шума и во Општина Штип кај с.Пухче ниска вегетација и шума.

Другите 19 изганати пожари во последното деноноќие биле на целата територија на државата, во општините:

 • Општина Арачиново, кај с.Арачиново (каде што горела ниска вегетација);
 • Општина Карпош, близу до Канал 5 (ниска вегетација);
 • Општина Прилеп, 4 пожари, покрај патот Битола – Прилеп, кај Агроинвест, кај с.Рилево, с.Словие и кај „Алфа Ауто – Прилеп„ (ниска вегетација, стрниште, нискостеблеста шума, трева и грмушки);
 • Општина Кривогаштани, кај пречистителна станица на Кривогаштани (ниска вегетација);
 • Општина Крушево, кај месноста „Кобел“ (ниска вегетација);
 • Општина Велес, с.Мамутчево (ниска вегетација);
 • Општина Расоман, кај ф-ка „Синсиритас“ (ниска вегетација и напуштени лозови насади);
 • Општина Кочани, 2, кај с.Мојанци и кај с.Ново селени (Ниска вегетација);
 • Општина Куманово, 3 вкупно, еден кај с.Брзак, и два кај ц.Скачковце (ниска вегетација и отпаден материјал);
 • Општина Крива Паланка, с.Конопница (депонија);
 • Општина Старо Нагоричане, с.Никулане (ниска вегетација и ниско стаблеста дрва );
 • Општина Јегуновце, с.Беловиште (ниска вегетација) и во
 • Општина Гостивар, с.Градец (каде што горела ниска вегетација).

Поврзани објави

Пожар кај с Пласница

Cuk Editor

Пожар во Општина Долнени

Cuk Editor

Пожари на отворен простор

Cuk Editor

Оваа веб-локација користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Претпоставуваме дека тоа е во ред за Вас, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитај повеќе