Вести

Директорот на ЦУК, г-дин Стојанче Ангелов додели Благодарница на г-дин Козу Хиројуки, Експерт на Јапонската агенција за меѓународна соработка- ЈИЦА

Директорот на ЦУК, г-дин Стојанче Ангелов додели Благодарница на г-дин Козу Хиројуки, Експерт на Јапонската агенција за меѓународна соработка- ЈИЦА за ГИС и бази на податоци за неговиот значителен и извонреден придонес во зајакнувањето на капацитетите на Центарот за Управување со кризи преку развојот на Интегрирана ГИС платформа за превенција и рано предупредување за шумски пожари – “Македонски информативен систем за шумски пожари (МКФФИС)”.

Оваа Благодарница е доделена по повод завршувањето на проектниот ангажман на г-дин Хиројуки, кој беше вклучен во активностите за дизајнирање, развој и надградба на МКФФИС во периодот од 2011-2014 и од 2018-2023 год.

Преку својата извонредна работа и професионалност, г-дин Козу Хиројуки во голема мерка придонесе за реализација на техничката соработка помеѓу ЈИЦА и ЦУК и преку соработка и обуки со ги пренесе потребните знаења и вештини за понатамошна употреба и одржливост на МКФФИС, како за вработените од ЦУК, така и за вработени од останатите субјекти од Системот за управување со кризи кои се вклучени во управувањето со ризикот од шумски пожари.

Во име на ЦУК и другите вклучени институции во проектот, Директорот Ангелов му изрази искрена благодарност на г-дин Хиројуки, му посака добро здравје и понатамошен професионален успех.

Поврзани објави

РЦУК Кичево организира успешна акција за дарување крв по повод 18 години од формирањето на ЦУК

Cuk Editor

Работилница во рамките на Иницијативата за безбедност од пролиферација

Cuk Editor

Одлуки за избор на кандидат по Интерен оглас број 01/2023 за унапредување на административен службеник во Центар за управување со кризи

Cuk Editor

Оваа веб-локација користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Претпоставуваме дека тоа е во ред за Вас, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитај повеќе