Вести

Директорот на ЦУК, Стојанче Ангелов во седиштето на НАТО во Брисел, на состаноци за креирање на национална политика во делот на градењето отпорност

Вчера и денеска (27 и 28 февруари), директорот на ЦУК, Стојанче Ангелов, во седиштето на НАТО во Брисел учествува на состаноци за креирање на национална политика во делот на градењето отпорност.

Меѓу другото, овие состаноци се вовед за Самитот на НАТО во Вашингтон во јули оваа година каде што отпорноста ќе биде високо на агендата.

На работна вечера со земјите партнери на НАТО меѓу кои и ЕУ претставници се зборуваше за Отпорноста на Евро-атлантската област и еволуцијата на цивилната заштита.

Поврзани објави

Land Rover Defender Hard Top N1 на помош во Центарот за управување со кризи

Cuk Editor

РАБОТНИ СРЕДБИ ВО ЦУК ЗА КРАЕН ПРИЕМ НА СОФТВЕРОТ ЗА Е 112 ВО ДРЖАВАТА СО ЕВРОПСКИТЕ ИМПЛЕМЕНТАТОРИ

Cuk Editor

Kоординативен состанок за подготовка и согледување на реалните податоци за ресурсите и за можностите на институциите за борба против пожарите на отворен простор

Cuk Editor

Оваа веб-локација користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Претпоставуваме дека тоа е во ред за Вас, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитај повеќе