Вести

Директорот на ЦУК, Стојанче Ангелов во седиштето на НАТО во Брисел, на состаноци за креирање на национална политика во делот на градењето отпорност

Вчера и денеска (27 и 28 февруари), директорот на ЦУК, Стојанче Ангелов, во седиштето на НАТО во Брисел учествува на состаноци за креирање на национална политика во делот на градењето отпорност.

Меѓу другото, овие состаноци се вовед за Самитот на НАТО во Вашингтон во јули оваа година каде што отпорноста ќе биде високо на агендата.

На работна вечера со земјите партнери на НАТО меѓу кои и ЕУ претставници се зборуваше за Отпорноста на Евро-атлантската област и еволуцијата на цивилната заштита.

Поврзани објави

Директорот на ЦУК Стојанче Ангелов гостуваше во „Дневник 2“ на Македонската Радио Телевизија на тема Пожари

Cuk Editor

ПОТПИШУВАЊЕ ФИНАЛЕН ПРИЕМ НА СОФТВЕРОТ ЗА Е 112 ВО ЦУК

Cuk Editor

Континуитет за прекугранична соработка за подобрување на ефикасно и рано откривање на шумски пожари, со зголемена прецизност, намалување ниски стапки на лажни аларми и способност за 24/7 работа

Cuk Editor

Оваа веб-локација користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Претпоставуваме дека тоа е во ред за Вас, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитај повеќе