Category : Вести

најнови вести

Вести

Успешна завршница за реализација на решенија за намалување на ризици од катастрофи („Еко-ДРР“) што се имплементира со поддршка на јапонската ЈИЦА

Cuk Editor
Денескa со доделување благодарници и пригодни подароци од страна на директорот, Стојанче Ангелов на високите претставници од Агенцијата за меѓународна соработка на Јапонија (ЈИЦА –...
Вести

Land Rover Defender Hard Top N1 на помош во Центарот за управување со кризи

Cuk Editor
Заради реализирање и имплементирање на дејност од јавен интерес, компаниите „Ауто Валис Дистрибјушн“ и „Аутомобили Гроуп“ регионалниот увозник, заедно со дистрибутерот на возилата Jaguar и...
Вести

Опремување и обука за рано предупредување за ризик од катастрофи од шумски пожари преку проекти за прекугранична соработка

Cuk Editor
Вчера, директорот Стојанче Ангелов и заменик директорот Екрем Зендели на ЦУК присуствуваа во Струмица на настани поврзани со превентивната заштита од пожари на отворен простор...
Вести

Континуитет за прекугранична соработка за подобрување на ефикасно и рано откривање на шумски пожари, со зголемена прецизност, намалување ниски стапки на лажни аларми и способност за 24/7 работа

Cuk Editor
Денеска (09.11.2023), во дворот на Регионалниот ЦУК Струмица, во присуство на директорот на ЦУК, заменик Директорот, националните партнери во проектот Центарот за развој на Југоисточниот...
Вести

Директорот на ЦУК Стојанче Ангелов присуствуваше на вториот состанок на високите национални претставници на Алијансата одговорни за отпорност во седиштето на НАТО во Брисел

Cuk Editor
Вчера, 7 ноември 2023 година, во Седиштето на НАТО во Брисел, Белгија, Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг претседаваше со Вториот состанок на високите национални...
Вести

Презентирани сите активности коишто беа имплементирани и на терен од Проектот за градење на капацитети за екосистемски-базирано намалување на ризици од катастрофи „Eco-DRR“, поддржан од Агенцијата за меѓународна соработка на Јапонија – (ЈИЦА JICA).

Cuk Editor
Директорот на ЦУК, Стојанче Ангелов заедно со меѓународни високи претставници за кризен менџмент од Јапонија и од Балканот, беше на теренска обиколка на планината Плачковица...
Вести

Втор Регионален семинар во рамките на “Проектот за градење на капацитети за екосистемски-базирано намалување на ризици од катастрофи (Eco-DRR)” поддржан од Агенцијата за меѓународна соработка на Јапонија – JICA

Cuk Editor
Денеска во хотел „Хилидеј Ин“ во Скопје се одржа Втор Регионален семинар во рамките на “Проектот за градење на капацитети за екосистемски-базирано намалување на ризици...
Вести

Одржана 51 седница на Регионалниот штаб за управување со кризи Кичево

Cuk Editor
На ден 26.10.2023 година се одржа 51 седница на Регионалниот штаб за управување со кризи Кичево. Покрај членовите на РШ  на седницата  присуствуваа претставници од ЈП Македонија пат секција...

Оваа веб-локација користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Претпоставуваме дека тоа е во ред за Вас, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитај повеќе